Mette Ravn Vanilje
Mette Ravn Vanilje er skabt af Mette Ravn, en passioneret vaniljeekspert. Hun tilbyder både økologiske og ikke-økologiske vaniljer af høj kvalitet. Med fokus på smag, holdbarhed og oprindelse sikrer Mette den bedste vaniljeoplevelse.
-
100 ml ekstrakt Madagaskar
Normalpris 250,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
2 x Uganda – Økologisk
Normalpris 160,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Bogen om vanilje
Normalpris 250,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Givrée-vanilje Økologisk fra Uganda
Normalpris 375,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Polynesien Tahiti-vanilje – En eksotisk perle med dybde og kompleksitet
Normalpris 160,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Tanzania Solmodnet Vanilje
Normalpris 119,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
Øko Vaniljepulver - 100% vanilje
Normalpris 120,00 DKKNormalprisStykpris / pr.
Kollektion: Mette Ravn Vanilje
Mette og jeg er begge vilde med vanilje!
Mette Ravn drømmer om vanilje og Mette Ravn Vanilje er en drøm, der er gået i opfyldelse. Interessen for vanilje hænger tæt sammen med hendes interesse for mad og for hvor vores fødevarer kommer fra.
Det drejer sig både om vaniljens kvalitet og om dens vej til vores køkkener, og er drevet af glæden ved at bruge hendes sanser: Dufte, smage, se og føle maden. Mette Ravn har både økologiske og ikke-økologiske vaniljer i sortimentet, fordi nogle af de bedste vaniljer ikke har et økologisk certifikat. (Fx har Tahiti / Fransk Polynesien ikke en certificerende myndighed).
Om Mette Ravn
Mette er vaniljemesteren. Hun er et passioneret madøre, naturmenneske og har privat både hund, bi- og hønsehold. Hun er uddannet økonom og har i mange år arbejdet med forretningsudvikling, blandt andet i Afrika. Her hentede hun viden og mod til helt at hellige sig vaniljen: Som forhandler af kvalitetsvanilje, som foredragsholder om vanilje og som dommer i vaniljekonkurrencer.
Mette Ravn vanilje er af højeste kvalitet:
Vanillinindhold
Vanillin er det stof, der giver smagen af vanilje. Al vanilje her har mindst 1,7% Det er Mette Ravn den eneste der garanterer.
Holdbarhed
En god vanilje bliver som vin bedre med alderen. Al vanilje som fra Mette Ravn har derfor en holdbarhed på flere år - også selvom datostemplet siger noget andet.
Opbevaring af vanilje
Vanilje skal stå mørkt og ved stuetemperatur. Den skal opbevares i en lufttæt beholder. Det bedste er glas med en gummi- eller plastikprop. Korkpropper ser fine ud, men kan desværre ikke holde på alle vaniljens aromaer, så vi har fravalgt den. Det er en dårlig idé at opbevare vaniljen i plastikbeholdere fordi plastikken kan afgive forskellige stoffer til vaniljen.
Vaniljesorter og oprindelse
Det kan godt være forvirrende at finde rundt i de forskellige beskrivelser af vaniljestænger, fordi der både refereres til vaniljens sort, og dens oprindelse.
Der findes mere end 200 forskellige vaniljesorter, men kun tre er benyttet i kommercielt dyrket vanilje: Planifolia, Tahitensis og pompona. Der er desuden hybrider (blandinger) af disse tre. Vanilje dyrkes hele vejen rundt om jorden langs ekvator. Typisk opdeles vaniljen i Bourbonvanilje, Polynesisk vanilje og vanilje fra Caribien og Centralamerika.
Planifolia er langt den mest almindelige (mere end 80 % af den samlede verdensproduktion) og dyrkes i alle vaniljeproducerende områder, også Tahiti og resten af Polynesien. Tahitensis dyrkes i hovedsaligt i Tahiti og resten af Polynesien, mens Pompona typisk bliver dyrket som hybrid sammen med planifolia og tahitensis. Selvom planifoliavaniljen typisk indeholder mere vanillin, anses tahitensis af mange som finere.