Grawü

Jeg havde ikke planlagt at besøge Grawü - men Carmen hos Weingut Rock insisterede. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg så sol måne og stjerner da jeg smagte Dominic's vine. Han er en klassisk uddannet pioner, som ved have han laver og eksperimenterer kontrolleret og skaber helt vilde og unikke vine i verdensklasse! Fx en mindblowing gewürztraminer orangevin, som er gået hen og blevet en af mine favoritvine... hvem skulle have troet det!

Grawü er en vingård, hvor naturen og håndværket får lov at tale for sig selv. Med en filosofi om minimal indgriben i vinproduktionen skaber Dominic Würth og Leila Grasselli vine, der på én gang er jordnære og komplekse. De stiftede Grawü i 2013 efter årtiers erfaring fra Bordeaux, Bourgogne, Montalcino og Marche, og deres tilgang kombinerer tysk præcision med italiensk passion for innovation.

Vingårdens marker ligger i de dramatiske højder i Venosta-dalen i Alto Adige, hvor skifer, kvarts og køligt bjergklima giver vinene deres unikke karakter. Her dyrkes både lokale sorter som Gewürztraminer og Pinot Grigio samt Pinot Noir, Riesling og PiWi-druer,  der er kendt for deres modstandsdygtighed mod sygdomme og behov for færre sprøjtemidler. Hver drue bliver nænsomt høstet, og vinene gennemgår spontangæring med lang lagring på gærresterne og uden tilsætning af svovl – det er naturens egen gang, der dikterer vinens udvikling.

Med et årligt output på omkring 20.000 - 25.000 flasker producerer Grawü vine, der udfordrer normerne. Vinene er skabt til at blive nydt i selskab, med deres rene, levende smagsnuancer, der spejler den jord og de hænder, de kommer fra. Grawü er for vinelskere, der søger dybde og autencitet – her finder du vine, der hver især er et resultat af eksperimentering, passion og respekt for naturen.