Kollektion: La Raia - Ligurien
La Raia - en vingård med et unikt økosystem
La Raia er en Demeter-certificeret biodynamisk gård, der ligger i kommunerne Novi Ligure og Gavi (Alessandria) i hjertet af Gavi-bjergene. Området har en meget gammel vintradition takket være sit unikke mikroklima, der hjælper druernes modning. Ejendommen er over 180 hektar stor, hvoraf 50 er vinmarker, 60 er agerjord, og resten er græsningsarealer og kastanje-, akacie- og hyldeskove, der sørger for biodiversitet og beskyttelse af flere arter af vilde dyr.
Rossi Cairo-familien købte La Raia i 2002 med det formål at genoprette og give værdi til det oprindelige økosystem gennem et stort biodynamisk interventionsprojekt. Jorden og vinmarkerne blev omdannet fra konventionelle til biologiske; en ny kælder blev bygget i naturlige materialer; jordrotationen blev genstartet, og nogle gamle plantager som f.eks. enkorn blev genoprettet; opdræt på græs blev genindført. Vinmarkerne - nogle planter er over 70 år gamle - har deres rødder i en kalkholdig mergeljord, som giver druerne et strejf af mineralsk smag, der er typisk for Cortese-vinen. Biodynamisk landbrug har gjort det muligt at genskabe dette terroirs særegenhed. Faktisk valgte de at bruge grøngødning i rækkerne, energigivende kogødning, der gøder jorden i dybden, staldgødning fra gården, små mængder kobber og svovl fra minen, der spredes i nogle perioder af året, og lette maskiner til at bearbejde jorden i rækkerne. Beskæringen følger den nedadgående månefase. I dag producerer La Raia tre typer Gavi D.O.C.G. - Gavi, Gavi Riserva Vigna Madonnina og Gavi Pisé, som hviler på gæren i over 2 år - og to typer Piemonte D.O.C. Barbera - Barbera og Barbera Largé, som efter et 18 måneders ophold i durmastfade fortsætter sin modningsproces i flaskerne.
La Raia har også vist sig at være en ægte biodiversitetsoase for bier og andre bestøvende insekter, som ligesom tidligere finder en bred vifte af nektar og pollen, der giver dem næring til at være produktive hele året rundt.
Ansvarlighed som kerneværdi
I marts 2021 anskaffede La Raia 136 kWp solcellepaneler (svarende til et areal på ca. 700 kvm) til en årlig produktion på ca. 160.000 kWh. Installationen er på to ud af vingårdens tre tage, mens det tredje blev isoleret på en mark i 2003, da bygningen blev renoveret med vægge lavet med den gamle pisé-teknik af den østrigske arkitekt Martin Rauch. Dette valg gjorde det muligt at undgå et indgreb i det omkringliggende landskab i overensstemmelse med initiativerne til bevarende og øko-kompatibel regenerering af de gamle bondehuse på ejendommen. Investeringen i solenergi sikrer halvdelen af farmens strømforbrug.
-
2019 Gavi DOCG Pise
Normalpris 299,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
2021 PIEMONTE DOC BIANCO PASSITO
Normalpris 299,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
2023 Gavi DOCG Pleo
Normalpris 149,00 DKKNormalprisStykpris / pr. -
2023 Piemonte DOC Barbera
Normalpris 139,00 DKKNormalprisStykpris / pr.