Sort hvidløgs-aioli
Del
Skålen er slikket tom - her gang jeg har lavet denne opskrift. Aioli med sort hvidløg har en næsten uappetitlig farve, men når først du har smagt det, bliver du afhængig! Går ret perfekt til godt surdejsbrød.
-
1.5 dl Neutral olie
-
2 stk æggeblomme
-
1 tsk Dijon sennep
-
3 stk Sort hvidløgs fed
-
1 dash Peber, sort
-
0.5 tsk Havsalt
-
1 knsp Piment d'espelette
-
2 tsk Sherryvineddike
Jeg bruger som regel solsikkeolie. Piment d'espelette kan udlades - og hvis du har lyst, kan du tilføre et halvt til et helt fed frisk hvidløg (afhængig af størrelse og hvad du synes.
Fremgangsmåde
-
Forberedelse
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet ca. 30 minutter før, så de når stuetemperatur.
-
Olie i blenderglas
Hæld den neutrale olie i et blenderglas, så den danner bunden af glasset.
-
Tilsæt æggeblommer
Tilsæt æggeblommer til olien. Dette hjælper med at emulgere aiolien.
-
Sort hvidløg
Tilsæt de sorte hvidløgsfed fra Nero Fermento i blenderglasset.
-
Tilsæt øvrige ingredienser
Tilsæt dijon sennep, sherryvineddike, salt, peber og piment d'espelette (hold igen og smag til til sidst.)
-
Blend
Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset og start med at blende. Hold den nede i et minut, indtil blandingen begynder at emulgere og tykne.
-
Bevæg blenderen opad
Når aiolien begynder at samle sig, bevæg forsigtigt stavblenderen opad for at inkorporere den resterende olie langsomt, indtil aiolien har den ønskede konsistens.
-
Smag til
Juster smagen med mere sennep, salt, peber eller eddike efter behov.
-
Servering
Opbevar aiolien i køleskabet indtil servering. Den kan bruges som dip til grøntsager, som spread på brød eller som sauce til kødretter.
40 min
10 min
3 dage
Sammen med surdejsbrød er det en sikker vinder på et hvert tapas- eller buffet-bord.