Sort hvidløgs-aioli

Sort hvidløgs-aioli

Skålen er slikket tom - her gang jeg har lavet denne opskrift. Aioli med sort hvidløg har en næsten uappetitlig farve, men når først du har smagt det, bliver du afhængig! Går ret perfekt til godt surdejsbrød.

  • 1.5 dl Neutral olie
  • 2 stk æggeblomme
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 3 stk Sort hvidløgs fed
  • 1 dash Peber, sort
  • 0.5 tsk Havsalt
  • 1 knsp Piment d'espelette
  • 2 tsk Sherryvineddike

Jeg bruger som regel solsikkeolie. Piment d'espelette kan udlades - og hvis du har lyst, kan du tilføre et halvt til et helt fed frisk hvidløg (afhængig af størrelse og hvad du synes.

Fremgangsmåde

  • Forberedelse

    Tag alle ingredienserne ud af køleskabet ca. 30 minutter før, så de når stuetemperatur.

  • Olie i blenderglas

    Hæld den neutrale olie i et blenderglas, så den danner bunden af glasset.

  • Tilsæt æggeblommer

    Tilsæt æggeblommer til olien. Dette hjælper med at emulgere aiolien.

  • Sort hvidløg

    Tilsæt de sorte hvidløgsfed fra Nero Fermento i blenderglasset.

  • Tilsæt øvrige ingredienser

    Tilsæt dijon sennep, sherryvineddike, salt, peber og piment d'espelette (hold igen og smag til til sidst.)

  • Blend

    Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset og start med at blende. Hold den nede i et minut, indtil blandingen begynder at emulgere og tykne.

  • Bevæg blenderen opad

    Når aiolien begynder at samle sig, bevæg forsigtigt stavblenderen opad for at inkorporere den resterende olie langsomt, indtil aiolien har den ønskede konsistens.

  • Smag til

    Juster smagen med mere sennep, salt, peber eller eddike efter behov.

  • Servering

    Opbevar aiolien i køleskabet indtil servering. Den kan bruges som dip til grøntsager, som spread på brød eller som sauce til kødretter.

    40 min

    10 min

    3 dage

    Sammen med surdejsbrød er det en sikker vinder på et hvert tapas- eller buffet-bord.

     

Tilbage til blog